Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Τα βιβλια της εβδομαδας

Αυτη τη βδομαδα μαλλον διαβασα πιο πολυ απο το στανταρ μου . Εχω 3 λοιπον βιβλια τα οποια περιεργως ηταν και τα 3 αρκετα καλα :

1 . Η αγαπη αργησε μια μερα - Λιλη Ζωγραφου
Νομιζω ειναι οτι πιο συγκηνιτικο εχω διαβασει ποτε . Οχι μονο εκλαιγα ενω το διαβαζα αλλα εκλαιγα και αφου το τελειωσα μεχρι να με παρει ο υπνος . Δε σε αφηνει να το αφησεις απο τα χερια σου μεχρι να το τελειωσεις . Αν και η ιστορια δεν ενδικνυτε για αντρικο κοινο ειναι τοσο γλυκο και ευαισθητο και κατωρθωνει να πεισει ακομα και τους πιο κυνικους για την αληθινη παντοτινη αγαπη . Επισης δινει μαι αρκετα αξιοπιστη και αληθινη εικονα της ελλαδας μετο τον πολεμο του '40 .

2. Ημουν ενα ασχημο κοριτσι - Α.Μ.Σελινκο
Η μεταμορφοση ενος ασχημου κοριτσιου σε μια γοητευτικη γυναικα συμφωνα με τα προτυπα της εποχης της . Το μονο που χρειαστηκε ηταν μια καλη αισθητικος και ενας κουρεας . Σε βαζει να σκεφτεις για την ομορφια , αληθινη ή ψευτικη , ποσο ευκολα κατι τετοιο αλλαζει ή δημιουργειτε και τελικα τι ειναι αυτο που τραβαει ενα αντρα σε μια γυναικα . Τελικα αγαπαει καποιος εσενα την ιδια ή τα βαμμενα σου ματια , τους χρωματιστους σου φακους τα καλοκουρεμενα σου μαλλια , τα ξανθα βαμμενα μαλλια , τα φουσκωμενα σου βυζια και τη γαλλικη ενχειρισμενη σου μυτη ? Και οπως πολυ σωστα λεει ο πρωταγονιστης : " οι αντρες πρεπει να πιστευουν οτι μια γυναικα ειναι ομορφη . τοτε ειναι ομορφη ¨" και ακομη " κανενας αντρας δε νοιαζεται τι εχεις υποστει για να εισαι ομορφη , αρκει να εισαι ομορφη και σωστα φτιασιδωμενη " . Γενικα ειναι ενα βιβλιο που σε βαζει να σκεφτεις πνω στις διαφορες διαδικασις βαψιματος , αποτριχωσης κλπ κλπ που καθε γυναικα υφισταται για να ειναι ποθητη .

3.Logicomix - Δοξιαδης , Παπαδημητριου , Παπαδατος
Ενα κομιξ-μυθιστορημα για τα μαθηματικα και τη λογικη που κρυβεται πισω απο τα μαθηματικα που πολλες φορες αγγιζει τα ορια της τρελας . Ευπεπτο και καλογραμμενο , σε βαζει σε μια διαδικασια προβληματισμου ενω ταυτοχρονα ειναι διασκεδαστικο και ευχαριστο . Γενικα δε θα το συστηνα σε ανθρωπους που σιχαινονται τα μαθηματικα . Αν ομως τα βρισκει καποιος ανεχτα μπορει να το διβασει ακομη και αν δεν του αρεσουν τα βιβλια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου